ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Οάσεις φύσης και πολιτισμού στην Αττική

Οι μαθητές/τριες του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου αξιοποίησαν το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΣτηρίΖΟΥΜΕ Βόρεια Εύβοια» στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα στη θεματική «Φροντίζω το περιβάλλον» και υλοποίησαν την προτεινόμενη δράση: «υιοθεσία μνημείων φύσης και πολιτισμού». 

Η Αττική τους προσέφερε πολλά μνημεία της φύσης και του πολιτισμού, που τα προσέγγισαν διερευνητικά, δημιουργικά, αλλά και με κριτικό πνεύμα. Αφού χωρίσθηκαν σε ομάδες, επέλεξαν τον τόπο που επιθυμούσαν να γνωρίσουν ή που ήδη γνώριζαν, αναζήτησαν πληροφορίες και οπτικό υλικό μέσα από αξιόπιστες πηγές, έκαναν λήψεις με επισκέψεις τους όπου αυτό ήταν εφικτό, συζήτησαν και οδηγήθηκαν σε προτάσεις περαιτέρω αξιοποίησής τους, προκειμένου αυτά να προσφέρουν τη μέγιστη ωφέλεια, έφτιαξαν παρουσιάσεις με λογισμικό power point και τα πρόβαλαν στους συμμαθητές τους. Στη συνέχεια έκαναν τις απαραίτητες διορθώσεις και μετέτρεψαν τις παρουσιάσεις σε βίντεο.

Τα μνημεία της φύσης και του πολιτισμού τα οποία οι μαθητές προτείνουν για χαλαρές βόλτες, για εκπαιδευτικές επισκέψεις, για άσκηση κ.ά., είναι: τα Τουρκοβούνια, το Αττικό Άλσος, το Άλσος Συγγρού, το Άλσος Βεΐκου, το ορεινό καταφύγιο Φλαμπούρι, η Ψυττάλεια, η λίμνη Μπελέτσι, ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Αστεροσκοπείο, η Εθνική Πινακοθήκη, το Σκοπευτήριο Καισαριανής, ο ναός Αγίου Ιωάννου Προδρόμου (Κυνηγού), ο Εθνικός Κήπος, η Πάρνηθα.

Απολαύστε τα στους παρακάτω συνδέσμους:

Τουρκοβούνια, Αττικό Άλσος, Ψυττάλεια, Ορεινό καταφύγιο Φλαμπούρι, Άλσος Συγγρού
Λίμνη Μπελέτσι, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Διομήδειος Βοτανικός Κήπος
Άλσος Βεΐκου, Ναός Ποσειδώνα στο Σούνιο, Αστεροσκοπείο, Εθνική Πινακοθήκη, Σκοπευτήριο Καισαριανής, Ναός Αγίου Ιωάννου Προδρόμου (Κυνηγού), Εθνικός Κήπος, Πάρνηθα

Η υπεύθυνη καθηγήτρια:
Λη Λυκούδη, καθηγήτρια Εικαστικών