ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Παρασκευή σαπουνιού και αλοιφών με βάση αρωματικά φυτά και βότανα της Βόρειας Εύβοιας στο Δημοτικό Ωρεών και στο 39ο Δημοτικό Πετρούπολης

Στο πλαίσιο της Θεματικής Ενότητας: «Αρωματικά φυτά και Βότανα της Βόρειας Εύβοιας», που εντάσσεται στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «ΣτηρίΖΟΥΜΕ Β. Εύβοια»,  δημιουργήσαμε βίντεο που αναφέρεται σε τρεις παρασκευές υλικών βασισμένων σε  βότανα που συναντώνται ευρέως στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας:

  1. παρασκευή σαπουνιού με ελαιόλαδο και εκχύλισμα χαμομηλιού, 
  2.  παρασκευή κεραλοιφής με λάδι καλέντουλας (λάδι που έχει παραχθεί από τα άνθη της καλέντουλας τα οποία έχουν αναμειχθεί με ελαιόλαδο και έχουν μείνει 1 μήνα) και 
  3. παρασκευή κεραλοιφής με βαλσαμόλαδο .(λάδι που έχει παραχθεί από το βότανο βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο που έχει μείνει μέσα σε ελαιόλαδο αρκετό καιρό)

Oι δύο πρώτες παρασκευές έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Σχολείο Ωρεών, υπό την εποπτεία της Υπεύθυνης του προγράμματος, διευθύντριας του σχολείου, Τσελίκα Χριστούλας, ενώ η τρίτη παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο 39ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης υπό την εποπτεία της υπεύθυνης εκπαιδευτικού, Γεωργαντή Ελευθερίας.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο προαναφερθέν περιβαλλοντικό πρόγραμμα που αποτελεί έργο eTwinning του ERASMUS+

Η Δ/ντρια του Δημ. Σχ. Ωρεών
Τσελίκα Χριστούλα