Δήμος Ιστιαίας- Αιδηψού: Ο Στ. Μπένος στα σχολεία – Η παρουσίαση της πορείας της ανασυγκρότησης στο Δ/Σ

Πηγή: 90fm.gr

Συνεχίζεται η περιοδεία του επικεφαλής της Ανασυγκρότησης Στ. Μπένου στο νησί μας και συγκεκριμένα στη Β. Εύβοια. Χθες βρέθηκε στο Λύκειο της Ιστιαίας και στο Δημοτικό Σχολείο Ωρεών, όπου παρουσιάστηκε τους μαθητές μέσω διαδραστικού πίνακα η καταστροφή που υπέστη το δάσος και η σημαντικότατη σημασία της ανασυγκρότησης.

Τα παιδιά με μεγάλο ενδιαφέρον έκαναν ερωτήσεις και είχαν μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον κ. Μπένο.

Στην συνέχεια βρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού όπου παρουσία του Περιφερειάρχη Φ. Σπανού και του Δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού Γ. Κοτζιά, ενημερωθήκαν οι τοπικοί φορείς για την πορεία των αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, του τεχνικού προγράμματος που περιλαμβάνει μεγάλα έργα και ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη η σειρά από εκδηλώσεις που οργανώνουν για το πολιτιστικό καλοκαίρι στην Β. Εύβοια.

Αξίζει να σημειωθεί πως χαιρετισμό απηύθυνε κατά την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Παρεμβάσεις και χαιρετισμοί έγιναν επίσης από τον επαγγελματία του κινηματογράφου Ορέστη Ανδρεαδάκη, όπου αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο του Film Festival για την Εύβοια, καθώς επίσης και από τον Προέδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κ. Νίκο Πιμπλή και την εξαιρετική συνεργασία που έχει με τον κ. Μπένο.

Ο Περιφερειάρχης Φ. Σπανός δήλωσε σε σχετική του ανάρτηση μετά το πέρας του συμβουλίου: “Σήμερα, βρεθήκαμε ξανά, μαζί με τον Σταύρο Μπένο στη βόρεια Εύβοια και μιλήσαμε για το πως προχωρά το σχέδιο ανασυγκρότησης που σχεδιάσαμε – και οφείλουμε – σε αυτόν τον τόπο”.