«ΣτηρίΖΟΥΜΕ Βόρεια Εύβοια» και τη σχολική χρονιά 2022-2023

Η επιτυχής υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΣτηρίΖΟΥΜΕ Βόρεια Εύβοια» την περσινή σχολική χρονιάοδήγησε στην έγκρισή του από το Υπουργείο Παιδείας και για τη σχολική χρονιά 2022-2023. Με εγκύκλιο (αρ. Πρωτ. Φ11/130038/Δ7/21-10-2022) καλούνται τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, οι ελληνόγλωσσες σχολικές μονάδες του εξωτερικού και ιδιαίτερα οι σχολικές μονάδες της Βόρειας Εύβοιας να υλοποιήσουν το πρόγραμμα στο πλαίσιο και του νέου Προγράμματος Σπουδών «Περιβάλλον και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη» (ΦΕΚ Β 2820/02-06-2022).

Ο σκοπός του προγράμματος είναι: η συνειδητοποίηση της αξίας του φυσικού και του πολιτιστικού περιβάλλοντος για έναν τόπο, η εθελοντική προσφορά με στόχο την αειφορία και η συνεργασία σχολείων με σχολεία της Βόρειας Εύβοιας.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριές τους μπορούν να εμπνευστούν βλέποντας τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη σχολική χρονιά από σχολεία, οι οποίες είναι αναρτημένες στην ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα του Ι.Ε.Π. http://iep.edu.gr/el/component/k2/1540-ekpaideftiko-programma-stirizoume-voreia-eyvoia καθώς και στην ιστοσελίδα https://stirizoumevoreiaevia.gr/.

Από την εγκύκλιο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερωθούν για τους στόχους του προγράμματος, να αναζητήσουν τη δράση που επιθυμούν να υλοποιήσουν στις ενδεικτικές προτεινόμενες δραστηριότητες, φορείς με τους οποίους μπορούν να συνεργαστούν στον ενδεικτικό κατάλογο, διεθνείς ημέρες για να παρουσιάσουν τη δράση τους ή ως αφορμή για την υλοποίηση της δράσης καθώς και προτάσεις για έρευνα και στη συνέχεια προβολή και ανάδειξη μνημείων της φύσης και του πολιτισμού στη Βόρεια Εύβοια.

Για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται:

  1. Στο ΙΕΠ, Μονάδα Σχολικών Δραστηριοτήτων (τηλ. 2131335405, email: [email protected])
  2. Στη φιλόλογο, δρ. Αρχαιολογίας κ. Μαίρη Μπελογιάννη (τηλ. 6945851474, email: [email protected])