5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ: «Όλα αυτά που νιώσαμε μπροστά σε μια καταστροφή»

Ο περασμένος Σεπτέμβρης μας βρήκε όλους μουδιασμένους, καθώς βιώσαμε μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές. Η φωτιά πέρασε από την περιοχή μας, την Ανατολική Αττική καθώς και τη γειτονική μας Βόρεια Εύβοια, αφήνοντας πίσω της μαύρη γη και μαύρες ψυχές.

Αρκετά από τα παιδιά του σχολείου μας έζησαν σε πρώτο πλάνο αυτή την καταστροφή και ένιωσαν την ανάγκη να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσα από τη γραφή και την τέχνη. Παράλληλα, ένιωσαν τόσο κοντά στους συνομήλικους τους μαθητές των σχολείων της Βόρειας Εύβοιας, που θέλησαν να επικοινωνήσουν τα συναισθήματα αυτά, να πάρουν και να δώσουν δύναμη, κουράγιο και ελπίδα για να προχωρήσουν μπροστά και να συνειδητοποιήσουν την αξία του τόπου τους, του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΣτηρίΖΟΥΜΕ Βόρεια Εύβοια» και σε συνδυασμό με τα εργαστήρια δεξιοτήτων, κατανόησαν το πόσο πολύτιμο είναι το δάσος και γενικά το φυσικό περιβάλλον του κάθε τόπου, το οποίο διαμορφώνει μέσα στους αιώνες την πολιτιστική κληρονομιά μας. Κατανόησαν την αξία της εθελοντικής συμμετοχής και προσφοράς και της αλληλεγγύης.  Ένιωσαν τη χαρά της δημιουργίας αλλά  και της ελπίδας που γεννιέται από αυτή.

Στην ιστοσελίδα του σχολείου μας και στον παρακάτω σύνδεσμο, θα δείτε το αποτέλεσμα της δράσης μας:

http://5gym-acharn.att.sch.gr/?p=844

Ευχαριστούμε τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και την Κίνηση Πολιτών Για Την Ανάδειξη Του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών «ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ», για τη βοήθεια που μας πρόσφεραν.

Οι εκπαιδευτικοί: Εφετζή Νεραντζούλα,  Σταμούλη Ευαγγελή

Ο Διευθυντής: Καραβίας Σπυρίδων