ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣτηρίΖΟΥΜΕ Βόρεια Εύβοια – Το ταξίδι μας

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣτηρίΖΟΥΜΕ Βόρεια Εύβοια» που υλοποιεί η Ε΄ τάξη του σχολείου μας,  πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίτη του Δήμου  Ιστιαίας – Αιδηψού την Παρασκευή 27-5-2022.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν δυο τηλεσυναντήσεις  μέσω Webex με το Μονοθέσιο Δημοτικό όπου μοιράστηκαν σκέψεις και συναισθήματα για την αξία του φυσικού περιβάλλοντος ενός τόπου. Αντάλλαξαν χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές κατασκευές, δημιούργησαν ψηφιακό βιβλίο με τίτλο: «Ενσυναίσθηση για μένα είναι…», έφτιαξαν αφίσα με θέμα το δάσος. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας στο Μονοθέσιο Δημοτικό Κρυονερίτη και μια συμβολική δενδροφύτευση στο προαύλιο του σχολείου.

Μέσα από τη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος, εκπαιδευτικοί και μαθητές αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες καθώς αναδείχτηκε η αξία του φυσικού περιβάλλοντος  και της συνεργασίας, η καλλιέργεια της  περιβαλλοντικής συνείδησης και η εμπέδωση ανθρωπιστικών αξιών.

Ευχαριστούμε θερμά  την κ. Μπελογιάννη Μαίρη, Δρ. Αρχαιολογίας, υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του σωματείου Διάζωμα για την προθυμία και την έμπρακτη στήριξή της στην υλοποίηση του προγράμματος.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ιλίου κ. Ζενέτο Νικόλαο, το Δημοτικό συμβούλιο για την άμεση ανταπόκριση και την έμπρακτη στήριξή τους με οικονομική ενίσχυση της επίσκεψης καθώς και την Υπηρεσία Πρασίνου, η οποία μας πρόσφερε  φυτά για τη δενδροφύτευση.

Επίσης, ευχαριστούμε τη συνάδελφο Στεργίου Αλεξάνδρα και τη διευθύντρια του σχολείου Αναστασίου Αικατερίνη για τη βοήθεια και την άριστη συνεργασία στην υλοποίηση του προγράμματος.

Οι εκπαιδευτικοί της Ε΄ τάξης

Τριανταφυλλοπούλου Άννα – Ρέσσου Γεωργία