Δελτίο τύπου: Βιωματική προσέγγιση του φυσικού περιβάλλοντος από μαθητές του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου

Με αφορμή την επίσκεψη στο Κέντρο της Γης που βρίσκεται στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» και στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ οι μαθητές του 25ου Δημοτικού Ιλίου εξέφρασαν την επιθυμία να επικοινωνήσουν με ένα σχολείο της Β. Εύβοιας, την περιοχή που χτυπήθηκε από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι. Η ευκαιρία μας δόθηκε με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:    ΣτηρίΖΟΥΜΕ  Βόρεια Εύβοια.                         
Οι μαθητές ταξίδεψαν στο χτες, το σήμερα και το αύριο κατανοώντας τη σημασία της αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.
 Μέσα από πορείες, στάσεις και διαδραστικά παιχνίδια στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του «Κέντρου της Γης», όπως οι στάβλοι και τα άλογα, τα αλσύλλια που περιστοιχίζουν τον ιστορικό Πύργο της Βασιλίσσης, το βιολογικό λαχανόκηπο, παρατήρησαν  το φυσικό περιβάλλον και εκφράστηκαν δημιουργικά κάνοντας τις δικές τους ζωγραφιές.

Με πολλή χαρά οι μαθητές μας, περιμένουν την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση για να γνωριστούν καλύτερα με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίτη της Β. Εύβοιας.

Ευχαριστούμε τη διευθύντρια του σχολείου μας Αναστασίου Αικατερίνη και την υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Διαζώματος κα Μπελογιάννη Μαίρη για τη στήριξη, καθοδήγηση σε όλη τη διάρκεια της οργάνωσης.

Οι εκπαιδευτικοί

Τριανταφυλλοπούλου Άννα –  Ρέσσου Γεωργία

Μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό άλμπουμ των μαθητών, ΕΔΩ