Εθελοντές Δασοπυροσβέστες – Διασώστες (Ο.Ε.Δ.Δ.) ενημερώνουν μαθητές του 8ου Γυμνασίου Αχαρνών και του Γυμνασίου με Λ.Τ. Αγίας Άννας Εύβοιας

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η συνδυαστική ενημέρωση των Περιβαλλοντικών Ομάδων του 8ου Γυμνασίου Αχαρνών και του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις της Αγίας Άννας από τον εκπρόσωπο  της (Ο.Ε.Δ.Δ.) Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών,  που παραβρέθηκε με φυσική παρουσία στον χώρο του 8ου Γυμνασίου, ενώ η ομάδα της Αγίας Άννας είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και να συμμετέχει ενεργά μέσω ταυτόχρονης σύνδεσης Webex. Η ενημέρωση αυτή, με τη μορφή παρουσίασης με τίτλο «Προστασία Δασών & Αντιμετώπιση Καταστροφών», έγινε στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας προγράμματος  «ΣτηρίΖΟΥΜΕ  Βόρεια Εύβοια»  και της δημιουργίας δικτύου ανάμεσα στα δύο σχολεία.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από ειδικό στα θέματα δασοπυρόσβεσης, προστασίας του δάσους από ανθρώπινες δραστηριότητες και τις πλημμύρες που έπονται των πυρκαγιών τους επόμενους χειμερινούς μήνες.

Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις αλλά και τις ανησυχίες τους για το πώς θα διασώσουν ως ενεργοί πολίτες τον φυσικό πλούτο της χώρας μας.

Ευχαριστούμε τον κο Αλλυσανδράκη  Αλέξανδρο, Μηχανολόγο Μηχανικό Τ.Ε., Εθελοντή ΟΕΔΔ για την κατατοπιστική του παρουσίαση, την κα Παπαδοπούλου Παναγιώτα εκπαιδευτικό ΠΕ 04 του ΓΥΜ/ΛΥΚ. Αγίας Άννας Εύβοιας  και τους μαθητές των δύο σχολείων που συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα.

Από την πλευρά του 8ου Γυμνασίου Αχαρνών οι εκπαιδευτικοί, Βλαχάκης Γιάννης ΠΕ04.01 και Μποζέττο Βάντα ΠΕ07 που συντονίζουν την ομάδα του σχολείου, στέλνουν  θερμά ευχαριστήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους.