Δελτίο τύπου: «Υιοθετούμε το Σέιχ Σου»

Το σχολικό έτος 2021-2022 στον Γ΄ Κύκλο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και στη θεματική Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση και ευθύνη, οι μαθητές της Β΄ τάξης του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να «υιοθετήσουν» το περιαστικό δάσος της πόλης τους, το Σέιχ Σου.

 Έτσι λοιπόν, μετά από συνεννόηση με την Ομάδα Δασικής-Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022 επισκέφθηκαν το σχολείο οι κυρίες Φιλοθέη Μελά και Καλυψώ Χατζηφιλιππίδου, οι οποίες ενημέρωσαν τους μαθητές για το περιαστικό δάσος Σέιχ Σου, τη χλωρίδα και την πανίδα του, τους κινδύνους που το απειλούν και πώς μπορεί κανείς να συνεισφέρει στην προστασία του. Στη συνέχεια της ενημέρωσης και σε συνεργασία πάλι με το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης κανονίστηκε εθελοντική καθαριότητα στο δάσος, η οποία δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί λόγω κακοκαιρίας την ημέρα εκείνη. 

Σε επόμενο εργαστήριο, οι μαθητές πήραν ρόλο και δημιούργησαν σε ομάδες τη δική τους ιστορία για το περιαστικό δάσος της πόλης. Οι σπονδυλωτές αυτές ιστορίες  ενώθηκαν σε ένα e-book με τον τίτλο “Ιστορίες του Κέδρινου Λόφου”. 

Τα αποτελέσματα του Γ’ κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Όλγα Ζέρβα-ΠΕ79.01