ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ματιές στα μνημεία της φύσης και του πολιτισμού του τόπου μας

Στις 25/5/2022 πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική εκδρομή με την περιβαλλοντική ομάδα του Σχολείου μας (Τάξη Γ’), στο πλαίσιο υλοποίησης περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα «Στηρίζουμε Βόρεια Εύβοια», και συγκεκριμένα της θεματικής: «Περιβαλλοντική και Πολιτική  Διαδρομή στη Βόρεια Εύβοια», που αποτελεί έργο eTwinning  του Erasmous +.    

Η εκπαιδευτική εκδρομή είχε τρεις σταθμούς: 

1ος  σταθμός: Μαυροελιά του Αρτεμισίου, χαρακτηρισμένο ως Δέντρο-Μνημείο Φύσης¸ ηλικίας 2500 χρόνων. Συνδέεται με την Ελληνική Επανάσταση. Θρύλοι αναφέρουν ότι εκεί οι Τούρκοι προύχοντες κρεμούσαν τους ανυπόταχτους προς τον τουρκικό ζυγό, χωρικούς.

2ος Σταθμός: O Πύργος των Γουβών. Είναι γνωστός περισσότερο ως «Πύργος του Δροσίνη», διότι κάποια περίοδο ανήκε στην ιδιοκτησία του παππού του, ως εξοχικό. Εδώ περνούσε πολλά καλοκαίρια ο ποιητής και αντλούσε έμπνευση από την ομορφιά του τόπου, για να γράψει τα όμορφα ποιήματά του. Τα πλούσια εκθέματα μας μεταφέρουν σε μιαν άλλη νοσταλγική εποχή.

3ος Σταθμός: Άγαλμα του Ποσειδώνα ή του Δία, στο Πευκί. Το πρωτότυπο φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Αρτεμισίου και είναι χάλκινο.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, δημιουργήθηκε  σχετικό βίντεο:

Ο  Σύνδεσμος του βίντεο: https://youtu.be/KHvzQy7rtgM

Η   Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Ωρεών -Υπεύθυνη του προγράμματος:

Τσελίκα  Χριστούλα