Γυμνάσιο Ερέτριας: Erasmus+ ΚΑ2 «Smart Travelling Around Europe: A Υouth Guide for Sustainable Tourism» Virtual Mobilities – Εικονικές Κινητικότητες

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που υλοποιεί το Γυμνάσιο Ερέτριας το διάστημα 2019 – 2022, πραγματοποιήθηκε διεθνής συνάντηση εργασιών (Learning,Teaching,Training, Activities), από την Τετάρτη 4/5/2022 έως την Παρασκευή 6/5/2022, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ερέτριας.

Το Γυμνάσιο Ερέτριας που συμμετέχει στο πρόγραμμα με θέμα: «Smart Travelling Around Europe: A Υouth Guide for Sustainable Tourism», έλαβε μέρος με επιτυχία στις εικονικές κινητικότητες. Στις εικονικές κινητικότητες συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από έξι χώρες: Την Ελλάδα (Γυμνάσιο Ερέτριας), τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ισλανδία την Ιταλία και την Ισπανία.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Ερέτριας κ. Άννα Καραμπατσώλη, η υπεύθυνη του Προγράμματος Βασιλική Ντόκου και οι εκπαιδευτικοί: Σταυρούλα Φραγκομανώλη, Έλενα Αρκάδη, Εύη Βέττα, Βίκυ Μπενέτου, καθώς και οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά στις συνεδρίες εργασίας, παρουσιάζοντας σε ψηφιακή μορφή μονοπάτια πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που σχεδίασαν, καθώς και καινοτόμα περιβαλλοντικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στην Εύβοια.  Κεντρικός άξονας της παρουσίασης ήταν η πόλη της Ερέτριας και έπειτα η  περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και το νησί της Σκύρου. Ακολούθησαν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις ειδικών σχετικά με το περιβάλλον και τον πολιτισμό και η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με ένα  quiz που δημιούργησαν οι μαθητές  σχετικά με το θέμα.

Παράλληλα, οι μαθητές γνώρισαν εξ αποστάσεως προορισμούς περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που  παρουσίασαν οι μαθητές των συνεργαζόμενων στο πρόγραμμα ευρωπαϊκών σχολείων.

Μέσα από την διαδικασία υλοποίησης των εικονικών κινητικοτήτων, εκπαιδευτικοί και μαθητές αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες, καθώς αναδείχθηκε η αξία της πολιτιστικής κληρονομάς και της συνεργασίας, η καλλιέργεια της οικουμενικής και περιβαλλοντικής συνείδησης και η εμπέδωση των ανθρωπιστικών αξιών, έτσι ώστε οι στόχοι των εικονικών κινητικοτήτων να επιτευχθούν μέσα σε κλίμα διαλόγου και δημιουργικότητας.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μαίρη Μπελογιάννη, υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του «Διαζώματος» για την πολύτιμη βοήθειά της, με την αποστολή οπτικοακουστικού υλικού στο οποίο παρουσίασε την φιλοσοφία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών διαδρομών του «Διαζώματος», ενώ παράλληλα  μας βοήθησε να κατανοήσουμε το ολιστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της B. Εύβοιας, καθώς η περιοχή  αποτελεί σημαντικό προορισμό και μελέτη περίπτωσης αειφορίας για την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας.

Link Genially:  https://view.genial.ly/628bba81e2e96500181df8a6/guide-copy-vibrant-travel-guide